Ler printer på tur

Onsdag d. 15 november kl. 17.30 er ler printeren i Formværkstedet på Godsbanen, Aarhus

Kom ned og se hvad printeren kan. Jeg fortæller om hvordan og hvorfor jeg arbejder med keramik og 3D print. I kan se hvordan printeren bygger en figur op med ler.
Til dem der tænker på selv at gå i gang med at printe i ler bliver der en teknisk gennemgang af hvordan du indstiller printeren og forbereder leret til print.

Ler printer i gang med at printe en vase form
Printeren står til dagligt på FÆNGSLET i Horsens, den var oprindeligt lavet til at printe i PLA men nu printer den udelukkende i ler.

Jeg har arbejdet med 3D print siden 2006, dengang var det ret dyrt og besværligt at få lavet et print.

3D print fra 2006
Dette er mit første 3D print fra 2006 fra Royal Collage of Art, London. Printet er en model til en kop der senere blev fremstillet i porcelain og lertøj.
3D print fra 2007
Keramik talerken og 3D model i SLA, 2007 London

I 2011 brugte jeg 3D printeren på Statens Værksteder for Kunst. Det var en Z-corp printer, der bygger formen op i gips. Materialet er ret porøst og det var nødvendigt at støbe en gummi model. Printet blev derfor printet som en negativ. Efter støbningen gik den oprindelig model tabt, men gummi modellen er meget holdbar og fungere godt til at fremstille gips forme over.

3D print København 2010
Gummi model og krus støbt i lertøj, 2011 København

Nu arbejder jeg næsten kun med ler print, der er mange udfordringer men det er også en fantastisk teknik. Før jeg fik bygget min egen ler printer brugte jeg printeren på Engelsholm Højskole og på Guldagergård

Kaktus print stentøj,  2015 Guldagergård, Skælskør
Ler print fra FÆNGSLET i Horsens
Ler print fra 2017 FÆNGSLET Horsens